Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Älandsbro Allmänna IK
För både stora och små
Damlag

ÄAIK Damlag
Välkommen!
Här hittar du information för Älandsbro AIK:s damlag. 
Älandsbro damlag tackar för en härlig säsong!
2020-09-23 10:44
Älandsbro damlag 2020 fotad på älskande brovalla, Serietvåa 2020
Vi tackar våra sponsorer Cramo, HSTA och JN otterberget AB för support under säsongen, och hoppas på samarbete även nästa säsong. 

Vi riktar ett tack till Hans Beijar som varit speaker under våra hemmamatcher och tack till Ivan som följt med oss i ur och skur. 

Vi tjejer riktar ett stort TACK till våra ledare Mattias, Micke och Tomas som styrt oss med hjärnhand och stått ut med 29 härliga damer under denna säsong. Vi hoppas på samarbete nästa år! 
Inför matchen mot RUIF så delar Nora Haglund sina tankar.
2020-09-17 14:54
Nora Haglund en av dom tongivande spelarna i Älandsbro med nr 17 på ryggen. Nora har tidigare varit en del av BIK:S framgångsrika div. 1 lag samt spelat med Kramfors div. 1 som hon fick var vara med att vinna över och göra mål emot förra helgen samt HSK. Hon är snabb, placeringssäker och har ett magiskt tillslag. 

Hur går dina tankar om Kramfors matchen?
Vi spelade långt ifrån så bra som jag vet att vi kan spela och Kramfors gav oss bra motstånd, så det var ingen lätt match i lördags. Så det var riktigt skönt med vinst. 

Vad tycker du om säsongen hittills?
Den tycker jag har varit bra! Det är ett härligt gäng att få tillhöra och spela med. för att ha varit ett helt nytt lag inför denna säsong så tycker jag att vi hunnit bygga upp ett starkt och sammansvetsat lag, som hittat en bra spelstil som passar just oss. Det har ju varit väldigt speciella förhållanden i år, som gjort att vi främst fått växa och utveckla spelet under seriens gång. Men med dem förutsättningar vi haft från start, så har vi lyckas med det snabbt vilket vi visat genom våra matchresultat. 

Sista matchen står framför våra fötter och andra platsen lever än. Hur känner du inför Lördag?
Jag är riktigt taggad inför den. Tråkigt att det är sista matchen redan, men roligt att få avsluta säsongen mot ett lag som ligger så jämt med oss i tabellen och att det fortfarande finns chans till andra plasten så finns inget annat än vinst. 

Hur slutar matchen?
Med vinst!
Vinst mot Kramfors och Jessica Jonsson har ordet!
2020-09-12 18:13
Match mot Kramfors fotograf Ivan
Jessica är en stabil, lugn och trygg mittbacks gigant som spelat i dom flesta lag i Ångermanland. Trots sina alla år på fotbollsplanen levererar han alltid och är först ut till älskande brovalla på träningarna. Vi hoppas Jessika har 5 säsonger till i benen! 

Hej Jessica! Hur är läget
Hej! Allt är bara fint med mig, har i princip varit frisk och kry hela säsongen.

Trodde du vi skulle ligga såhär högt upp i serien?
Om man tittar tillbaka till inomhussäsongen och spelarmaterialet vi hade då, så trodde jag nog att vi skulle ligga uppe i toppen denna säsong. Det hade varit väldigt spännande och se hur högt vi hade kunnat ta oss med alla spelare friska och hela! 

Vilken match tycker du varit bäst i år?
Jag måste säga matchen mot höga kusten, vi spelade verkligen som ett lag, vi rullade boll och hjälptes åt över hela banan, från målvakt till forward. Det är den mest samspelta matchen hittills! 

Matchen på lördag? 
Det känns bra inför lördag, ska bli spännande och se om vi kan fortsätta på den inslagna vägen. Det är nog också receptet för en vinst, att vi jobbar som ett lag och spelar samspelt.

Jag gissar på 4-2 till oss!

Matchen mot Kramfors. 

Vi inleder matchen bra första 25 minuterna. Sedan tappas de av något. Men vi står starka och Sara Jensen måltjuven som hon är sätter 1-0 på ett ”konstigt” långskott som letar sig in bakom Kramfors målvakt. Vår slitvarg och springare Nora Haglund sätter tvåan med ett snygg skott från kanten över målvakten. 2-0. 
Andra halvlek startar och Kramfors gör 2-1 genom ännu en superräddning av vår Johanna ström där returen letar sig in. I samma veva skadar sig Johanna och Malin Frank sliter på sig handskarna och gör ännu en fantastik insats mellan stolparna. En eloge till Malin som aldrig tvekar att ställa upp för sitt Älandsbro. Efter matchen bjuder även vårt största fan och supporter Ivan på bullar och dricka, TACK IVAN! Så uppskattat! Tack till Hans B vid mikrofonen, det uppskattas!  

Dagens plus : 

Johanna Ström gör som vanligt en strålande insats. Där hon står emot många farliga målchanser. 

Josefine Nygren : matchens lirare. Stabil, placeringssäker och ÖVERALLT idag, kanon match! 

Sara Jensen får göra mål mot gamla klubben och inkassera 3 pinnar tillsammans med Älandsbro. Sliter, bra med boll och ställde till dig mycket för Kramfors backlinje. 

Dagens stjärna: 

HELA LAGET!  Vi sliter, jagar och står starka tillsammans och plockar ännu tre pinnar hemma på brovalla. 
Inför matchen mot Kramfors vår Mikael har ordet!
2020-09-09 12:03
Årets comeback Jenny och Mikael.
Han är själv gammal målvakt tills handen bröts sadlade om till ytterback för att sedan bli forward. Började träna flickor födda -86 tidigt i Bondsjöhöjden för att sedan bli hjälpredare i flickor -90. Han har varit med att vinna div. 5, 4, 3 och 2 och varit med att placera sig högt i div 1 med BIK SK:s framgångsrika lag. När dom egna döttrarna la av pga av skador så var han " intresserad pappa utan barn i laget" under flera år  trots hans unga ålder. Han är en man i sina bästa år. 
Mikael är en eldsjäl av rang  som älskar fotboll och speciellt damfotbollen i Härnösand. 
Nu är han vår "Mikal" som är en stöttande hand till Mattias tillsammans med Thomas Bergfors. 

Vi hoppas vi får ha kvar Mikael runt laget även nästa år och året efter, rullatorn går ju in på Brovalla med. 

Hej Mikael! Hur äre läget?
Väldigt stressigt! ( ringer mitt i jobbet, vi tar det med en nypa salt.)

Vi har chans på andra platsen i serien. Trodde du det när säsongen drog igång?
Jag trodde att vi skulle tillhöra toppen. 
Men vi hade otur mot Domsjö första matchen med skador och få träningsmatcher i kroppen. 

Vi har ett helt nytt lag från i fjol. Hur kommer det säg att vi ligger så högt upp som vi gör?
Många på träningarna och ni verkar ha roligt under tiden. 
Vi har gjort kanon matcher under säsongen som mot Höga Kusten och Bollsta. Och varit sämre mot tex. KB och Domsjö. Men vi vet att kapaciteten finns i laget hela tiden. 

Hur känns det att bära Älandsbro som klubbmärke nu?
Känns härligt! Kul att vara tillbaka till fotbollen och få vara med igen. Fantastiskt att tillhöra en förening som har en styrelse som backar upp att ha ett damlag.

Hur tror du matchen går på Lördag?
Jag tror och hoppas på vinst. Nu har vi haft en bottennapp match så nu tror jag tjejerna är på "g" igen och plockar hem 3 pinnar. 

Hur slutar matchen?
Vi vinner med 4-0. Nora gör 1, Jenny V gör 1 och Sara gör 2 mot gamla klubben. 


9-0 mot Köpmanholmen!
2020-09-05 17:14
Efter en mycket, mycket, mycket trög inledning där skorna stod kvar i Härnösand. Spelade vi klart halvleken med 2-0 ledning. Vi drar ett stäck över den och gjorde oss redo för andra halvlek. 
Andra halvlek börjar det lossna lite men fortfarande långt ifrån vårt fina spel som vi hade mot serie tvåan höga kusten förra matchen. Vi vet att Älandsbro kan betydligt bättre det spelet får vi plocka fram mot Kramfors på lördag i säsongens sista hemmamatch. 

Det lossnar på målfronten och vi trycker in 7 mål i andra och vinner matchen med 9-0.

Johanna ström i målet gör en stabil, säker och bra insats och håller nollan igen. Frida Nitsche gör comeback i matchkläderna efter några års uppehåll. Kommer runt fint på kanterna och slår fina inlägg. Amy Cederwall stänker in 3 bollar och gör en bra match. 

Planens plus: 
Kapten Sara Jensen gör en stark insats och stänker in 3 mål igen. 
Josefin Nygren är stabil och stark i backlinjen. 
Linnea Hjorth spelar back för första gången denna säsong och gör en fin fin insats. 
Spelade matcher
Lör 19/9 14:00
1 - 2  
Lör 12/9 13:00
2 - 1  
Lör 5/9 13:00
0 - 9  
Lör 29/8 13:00
6 - 0  
Tor 20/8 18:00
0 - 6  
Tor 13/8 18:30
1 - 4  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen