Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Älandsbro Allmänna IK
För både stora och små
Uppdatering från Älandsbro AIK gällande coronaviruset
2020-04-01 19:50

Allmänt
Vi följer beslut, anvisningar och rekommendationer från svenska myndigheter och är beredda att agera utifrån deras riktlinjer. Det sker nya uppdateringar hela tiden och osäkerheten är stor, där nedan beslut, råd och riktlinjer kan komma att ändras snabbt. Vårt fokus i det här läget är att bidra till att minska smittspridningen av coronaviruset.

Träningsverksamhet
Sedvanlig fotbollsträningsverksamhet bör, utifrån vad varje lag själv bestämmer, tills vidare kunna genomföras som planerat. Det är viktigt att inga spelare, ledare m.fl. som uppvisar förkylningssymptom deltar i träningen. Handhälsning bör undvikas för att motverka smittspridning. Under träningens gång, försöker vi undvika närkampsspel och bygger träningarna på teknik, kondition och passningsspel. 

Utomhusträning
För de lag som bedriver träning utomhus gäller följande regler i Älandsbro AIK. Alla spelare och ledare byter om hemma. Efter träning duschar man hemma. Alla omklädningsrum kommer att vara låsta. Dricksflaskor skall vara personliga och varje spelare och ledare ansvarar för att ta med sig en egen flaska på träningen. VI delar inte flaska med varann. 

Inomhusträning
För de minsta spelarna i föreningen fortsätter inomhus träningen. Vi väljer att barnen kan fortsätta med detta, då de mer eller mindre går i samma klass och umgås med varann fler timmar än den timme de samlas för att spela fotboll. Älandsbros spelare går på samma skola och vi har inte det problemet att spelare kommer från olika stadsdelar och olika skolor. Därav väljer vi att tillåta denna träning, men att man följer de rekommendationer som finns under avsnittet träningsverksamhet samt utomhusträning. 

Avstå träning
Om man är förkyld, har torrhosta, värk i huvud eller kropp, avstår man träningen. I dessa tider skall vi följa samma riktlinjer som gäller för skolan eller arbete och som svenska myndigheter har tagit fram.

Om ett barn inte vill träna 
Alla har rätten att avstå träningar. Vi som förening avgör inte om ett barn ska träna eller inte. Men däremot vill vi att man som spelare/förälder skall föra en dialog med sitt lags tränare om spelare kommer att komma eller inte. Detta då tränare och ledare lägger ned oerhört mycket tid för era barn och för att kunna planera träningen, behöver man veta vilka som kommer. Det är ännu svårare i dessa tider att planera en träning, då vi inte får träna på alla moment. 

Övrig föreningsverksamhet (utbildning, lagträffar m.m.)
Alla dessa möten skall skjutas på framtiden, om de inte är kritiska för verksamheten i Älandsbro AIK. 
Nyheter från våra lag
Damlag, 03/04 10:10 
Flickor 12/13, 25/09 17:44 
Flickor 12/13, 10/09 18:01 
Flickor 12/13, 04/09 19:07 
Flickor 12/13, 15/08 19:07 
Flickor 12/13, 05/08 21:53