Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Älandsbro Allmänna IK
För både stora och små
Damlag

Seger i Bollsta
2020-08-24 11:54

Älandsbro AIK´s damlag är tillbaka på vinnarspåret igen efter en klar seger med 6-0 mot Bollsta.

Efter förlusten mot HSK veckan innan så fanns det en revanschlust vilket var tydligt på veckans träningar. Det var mer fart på övningarna än det varit tidigare och det brukar ge resultat! Fokus på träningarna låg på att aktivera spelare tidigt när vi vinner boll för att ge enkla passningsalternativ och man kan väl säga att lampan verkar ha tänts!


Vi rivstartar matchen och redan i minut 3 så rullar Jenny Wedin in 1-0, framspelad av Sara Jensen, ett fint samarbete som vi fick se väldigt mycket av den här matchen. Därefter får Bollsta några chanser som ibland avvärjs i sista sekunden. Vi spelar bra offensivt och backlinjen blir lite för sugen att följa med men det ordnade till sig. Matchen rullar på och i minut 30 har Jenny Wedin fullbordat sitt hattrick efter att ha blivit framspelad av Nora Haglund två gånger om. Värt att veta är att Jenny Wedin har spelat mittback i hela sitt liv. Det är i Älandsbro det händer!


4-0 gör vi i 35:e minuten och det är nog det målet jag minns bäst eftersom det var vackert från början till slut. Mittbacken Johanna Högberg vinner boll, tittar tidigt upp i banan och lägger en fin boll på en löpande Nora Haglund som tar med sig bollen och skickar in ett perfekt inlägg. Jenny Wedin tar hand om det och bröstar ner bollen mitt framför tassarna på Fanny Gradin som inte gör några misstag och drämmer in bollen i Bollstas nät. Vi har pratat mycket om att låta bollen gå tidigt istället för att fastna i uppspelen och det här målet blev lite som ett skolboksexempel. Första halvlek tar slut och tränaren är väldigt nöjd med det han har fått se. Det var inte bara 4-0 som föregicks av fint spel utan samtliga mål är ett resultat av att vi låter bollen göra jobbet och att vi rör oss utan boll, ett spel som präglade hela halvleken och det hade inte varit omöjligt att det stod 7-0 i halvtid med tanke på chanserna.


Vi gör många byten och får flytta runt lite i positionerna i andra halvlek men vi öser ändå på framåt och skapar chanser. Det man märker är att vi inte använder alla spelare i anfallen som i första halvlek utan det blir mer rakt mot mål så fort vi vinner boll, vilket gör att det blir mycket bolltransport och väldigt grötigt. Men vi spenderade ändå majoriteten av andra halvlek dansandes på Bollstas straffområdeslinje.

Malin Frank jagar Bollstas ytterback, stjäl bollen av henne och gör 5-0 med ett snabbt avslut från en snäv vinkel. 6-0 gör Jenny Wedin efter att det blev lite flipperspel i Bollstas målområde.


SUMMERING: Vi vinner mycket boll på mittfältet och spelar lugnt och metodiskt istället för att direkt försöka hitta den avgörande passningen vilket jag tror är receptet för framgång. Samtliga lagdelar var direkt eller indirekt inblandade i de flesta målen och det är såklart något vi är väldigt nöjda med. Jag tycker att samtliga 16 spelare gör en riktigt bra match så idag blir det plus till LAGET med en extra passning till Jenny Wedins 4 mål såklart. Det finns mycket mer positivt att nämna men jag måste ju ha något att säga på kommande träning också.


Härnäst väntar laget med många namn, jag väljer att kalla dem Höga Kusten, hemma på Brovalla. En svår nöt att knäcka så kom och bär fram oss, även om ni får stå utanför stängslet! Lördagen den 29 augusti kl 13.00!


/Tränaren


Nyhetsarkiv
9-0 mot Köpmanholmen! 2020-09-05 17:14
Seger i Bollsta2020-08-24 11:54
Seger i höstpremiären2020-08-08 20:56
Hemmaseger!2020-06-26 08:47
Otursdrabbad premiär2020-06-19 11:45
Johanna x4 2020-06-10 12:51
Coach Sundin har ordet. 2020-06-03 13:29