Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Älandsbro Allmänna IK
För både stora och små
Damlag

Seger i höstpremiären
2020-08-08 20:56
Det blev som rubriken säger en seger med 2-0 borta mot Sidensjö den 6/8. Ännu en motståndare som jag hade dålig koll på. Innan matchen pratade vi om att återigen hålla bollen längs mattan och slå en enkel tidig passning istället för en svår och sen. Det gjorde vi inte riktigt, men det tar vi på kommande träningar.

Vi tar tag i taktpinnen tidigt och skapar ett rejält tryck mot Sidensjö som har en fenomenalt reflexsnabb målvakt. Hade inte varit orättvist med 3-0 till de röda i paus men det stod 0-0 när den ensamme domaren blåste vila. En halvlek som präglas av mycket spel på vår högerkant, nästan för mycket då det blev mycket löpning och få passningar.

Andra halvlek stundar och jag funderade för ett tag på att ändra uppställning från 4-4-2 till 4-3-3 för att öka avståndet och tvinga fram lite mer tryck i passningsspelet och framförallt trycka in 1-0 men jag blev feg och höll fast vid 4-4-2. Jag tror att de första 20 minutrarna i andra halvlek är vår svagaste insats hitiills i år. Extremt mycket bolltapp och felpassningar på de flesta fötterna i vårt lag. En sak att jobba på helt enkelt.

Det tar ganska precis 72 minuter innan vi gör 1-0 genom Nora Haglund som välförtjänt får göra sitt första mål för säsongen efter mycket hårt arbete! Därefter följer några minuter där jag står och trampar mig ner till planetens kärna då vi orsakar frispark efter frispark för Sidensjö i ganska farliga lägen, men vi har en stabil sista utpost som vanligt i Johanna Ström som avvärjer det som behöver avvärjas. I 88:e minuten utökar vi mer än rättvist ledningen till 2-0 genom en fantastiskt distinkt nick av Jenny Wedin assisterad av Nora Haglund. Sidensjös målvakt får sig en törn i samband med målet vilken vi så klart hoppas hon ska repa sig ifrån.

Summering: En inte alltför välspelad match rent tekniskt. Jag hade velat se färre misstag i spelet med boll från ett lag med den rutin vi numera faktiskt besitter. Jag hade också velat se lite mer skärpa när vi hamnar i vassa lägen. Det hade inte varit orättvist med 4 mål ytterligare i ÄAIKs kolumn. Men vi visar ändå att vi är att räkna med om man ser till det vi skapar, trots en mindre bra match från vår sida. Jag skulle också vilja se att Sidensjös gräsplan fastnar i underlaget till nästa gång, då båda lagens spelare kämpade med en otroligt lös plan för att vara i början av Augusti. Så till tjejernas försvar så var planen inte av bästa kvalitet vilket säkerligen skapade en del darr när man hade bollen.

Plus i kanten:

Jessica Jonsson har jag velat se mer av den här säsongen, med tanke på den rutin hon har. Det fick jag i torsdags. Hon fanns på rätt plats i försvarsspelet och spelade enkelt och distinkt med boll vilket blir otroligt viktigt i matcher som den här, när vi tappar mycket centralt.

Nora Haglund gör återigen en ruskigt bra insats. I första halvlek får hon extremt mycket boll och yta att löpa på vilket gör att jag börjar fundera på om hon kommer ta slut innan halvtid. Jag hade fel. I andra halvlek dyker Nora upp lite överallt och agerar städgumma. Förutom det så gör hon 1-0 och spelar fram till 2-0. 

I nästa match tar vi emot Härnösands Sportklubb hemma på Brovalla. Det sker på torsdagen den 13 augusti klockan 18.30. Ha det, ÄAIK-fans!

/Tränaren

Nyhetsarkiv
9-0 mot Köpmanholmen! 2020-09-05 17:14
Seger i Bollsta2020-08-24 11:54
Seger i höstpremiären2020-08-08 20:56
Hemmaseger!2020-06-26 08:47
Otursdrabbad premiär2020-06-19 11:45
Johanna x4 2020-06-10 12:51
Coach Sundin har ordet. 2020-06-03 13:29